O naszej firmie
Początki istnienia i
tradycja firmy "GRZYB"
siegają roku 1993. Wówczas Józef Grzyb założył w Tęgoborzy zakład piekarski i na stałe związał się z produkcją pieczywa.
Wykorzystując swoje umiejętności i doświadczenie w piekarnictwie w roku 202 obok budynku piekarni państwo Grzyb wybudowali cukiernię, która jest prowadzona przez certyfikowanego mistrza cukierniczego
Panią Lucynę, żonę Pana Józefa. W roku 2013 w ofercie pojawiły się również wysokiej jakości lody rzemieślnicze, które znane są klientom pod nazwą Fratelli.
Od kilku lat prowadzeniem firmy obok państwa Grzyb zajmują się również ich dzieci, dzięki czemu nasi klienci mają gwarancję, że najlepsze tradycje piekarnicze, resepruty i pasja tworzenia wysokiej jakości wyrobów zostaną w całości przekazane kolejnym pokoleniom rodziny.
Znakomite bułki, chleb, ciastka i ciasta oraz inne wyroby zaczęli doceniać również mieszkańcy odległych rejonów województwa małopolskiego, dlatego wciąż otwieramy nowe sklepy firmowe, poszerzając w ten sposób grono wiernych klientów.