Wyroby piekarnicze i cukiernicze
Piekarnia Tęgoborze - Smak Tradycji
Od 1993 r
Wysoka jakość
Wyborny smak
Duży asortyment
Oryginalność smaku
Produktów w koszyku:
0
Nasze Produkty
Po dodaniu zamówienia przejdź do koszyka aby zrealizować zamówienie
Twoje zamowienie
Produkty
Liczba
Opcje
Imię, Nazwisko
Nazwa firmy
Adres firmy
Tel. kontaktowy
Adres e-mail
Dodatkowy komentarz
Bułka tarta mała
Składniki: mąka pszenna, drożdże.

Waga: 0,50 kg
Kołacz z serem
Składniki: mąka pszenna, ser twarogowy tłusty, jaja świeże, margaryna, marmolada wieloowocowa, cukier, drożdże, sól, mąka żytnia.

Waga: 0,15 kg
Chleb wieloziarnisty

Składniki: mąka pszenna, ziarna słonecznika, pszenicy, brązowe siemię lniane, sezam, ziarna żyta, płatki żytnie, mąka żytnia, mąka pszenna graham, słód pszenny, płatki ziemniaczane, drożdże, sól.


Waga: 0,30 kg

Chleb pszenny

Pomimo pojawienia się w ostatnich latach wielu nowych oraz powrotu do niegdyś wypiekanych gatunków chleba pieczywo pszenne wciąż należy do najpopularniejszych. Przyjemny zapach, rumiana skórka i delikatne wnętrze o słodkawym smaku powodują, że trudno mu się oprzeć.


Składniki: mąka pszenna, zakwas pszenny, drożdże, margaryna, sól.


Waga: 0,60 kg

Chleb tęgoborski

Składniki: mąka pszenna, mąka żytnia, mąka pszenna graham, drożdże, naturalny zakwas żytni, płatki ziemniaczane, sól.


Waga: 0,45 g

Drożdżówka z serem i makiem
Składniki: mąka pszenna, mąka żytnia,  margaryna, ser  twarogowy tłusty, mak, cukier, jaja świeże, drożdże, sól, cukier puder.

Waga: 0,10 kg
Bułka razowa
Składniki: mąka pszenna typ 650, mąka pszenna graham typ 1850, mąka żytnia typ 720, otręby pszenne sól, drożdże, żyto krojone, płatki żytnie, woda, naturalny zakwas żytni, płatki pszenne, mąka ziemniaczana, siemię lnu, pszenica krojona, tłuszcz roślinny (olej słonecznikowy).

Waga: 0,10kg
Chałka
Chałka przeniknęła do Polski prawdopodobnie za sprawą Żydów. W ich kulturze jest pieczywem świątecznym spożywanym w czasie szabatu i symbolizuje mannę, którą otrzymali od Boga, gdy wyruszyli z Egiptu.

Składniki: mąka pszenna typ 550, cukier, jaja świeże, drożdże, tłuszcz roślinny (margaryna oleje roślinne /słonecznikowy i rzepakowy, palmowy 15, 9%/, woda, mleko ukwaszone, sól /0, 3%/, regulator kwasowości /kwas cytrynowy/, olej słonecznikowy), mąka pszenna typ 650, sól, mąka żytnia typ 720.

Waga: 0,40kg

 
Chleb razowy owalny

Chleb razowy powstaje przez jednorazowe zmielenie mąki (stąd staropolska nazwa: jeden raz, tj. razowy). Grubo zmielone ziarna zawierają otręby, których brak w chlebie białym, stąd więcej w nim błonnika i składników mineralnych, przez co jest popularny wśród osób chcących się zdrowo odżywiać.


Składniki: mąka razowa, mąka żytnia, mąka pszenna, drożdże, płatki żytnie, płatki jęczmienne, siemię lnu, żyto krojone, sól


Waga: 0,60 kg

Bułka dyniowa
Składniki: mąka pszenna typ 650, mąka żytnia typ 720, płatki dyni, słonecznik, płatki ziemniaczane, siemię lnu, sól.

Waga: 0,06kg
Drożdżówka z jabłkiem
Składniki: mąka pszenna, mąka żytnia,  jabłka, margaryna, cukier, jaja świeże, drożdże, sól, cukier puder.

Waga: 0,10 kg
Bułka zwykła
Składniki: mąka pszenna typ 500, drożdże, sól, woda, tłuszcz roślinny (margaryna oleje roślinne /słonecznikowy i rzepakowy, palmowy 15, 9%/, woda, mleko ukwaszone, sól /0, 3%/, regulator kwasowości /kwas cytrynowy/), cukier.

Waga: 0,10 kg
Babka drożdżowa
Składniki: mąka pszenna typ 550, cukier, jaja świeże, drożdże, tłuszcz roślinny (margaryna oleje roślinne /słonecznikowy i rzepakowy, palmowy 15, 9%/, woda, mleko ukwaszone, sól /0, 3%/, regulator kwasowości /kwas cytrynowy/, olej słonecznikowy), ser twarogowy półtłusty, mąka pszenna typ 650, sól, mąka żytnia typ 720.

Waga: 0,35kg
Chleb pasterski

Chleb pasterski cechuje się pierwotną naturalnością i delikatności. Składnikiem, który nadaje mu wyjątkowy smak jest jogurt z wysokiej jakości mleka, który stanowi bazę delikatnego zaczynu pszennego. O wyjątkowym charakterze tego chleba decyduje również staranny i długi proces wyrobu i obróbki ciasta. Dzięki temu pieczywo jest naturalne jak górskie łąki, którym zawdzięcza swą nazwę.


Składniki: mąka pszenna, mąka żytnia, drożdże, świeże mleko, kwas pszenny, mąka jęczmienna słodowa, mąka pszenna słodowa, mąka ziemniaczana, jogurt.


Waga: 0,50 kg

Drożdżówka z owocami sezonowymi i kruszonką
Składniki: mąka pszenna, mąka żytnia,  owoce sezonowe, kruszonka, margaryna, cukier, jaja świeże, drożdże, sól, cukier puder.

Waga: 0,10 kg
Bułka hot-dog
Składniki: mąka pszenna typ 550, tłuszcz roślinny (margaryna oleje roślinne /słonecznikowy i rzepakowy, palmowy 15, 9%/, woda, mleko ukwaszone, sól /0, 3%/, regulator kwasowości /kwas cytrynowy/, olej słonecznikowy), drożdże, mleko w proszku pełne, sól, cukier.

Waga: 0,10kg
Kajzerka
Nazwa kajzerka pochodzi od niemieckiego słowa cesarz (Kaiser), a jej historia często wiązana jest z austriacką dynastią Habsburgów. Bułeczki te trafiły do Galicji w czasach zaborów. Do dziś ich krakowska odmiana charakteryzuje się nie pięcioma a czterema nacięciami, co odróżnia ją od tej najbardziej rozpowszechnionej.

Składniki: mąka pszenna typ 550, drożdże, tłuszcz roślinny (margaryna oleje roślinne /słonecznikowy i rzepakowy, palmowy 15, 9%/, woda, mleko ukwaszone, sól /0, 3%/, regulator kwasowości /kwas cytrynowy/, olej słonecznikowy), cukier, sól, mak.

Waga: 0,05kg
Bułka tarta
Składniki: mąka pszenna, drożdże.

waga:

0,50 kg
1,00 kg
5,00 kg
Chleb kresowy
Chleb kresowy pieczony jest według tradycyjnej, staropolskiej receptury, na liściu kapusty, który nadaje mu niepowtarzalny smak i aromat.

Składniki: mąka pszenna, mąka żytnia, naturalny zakwas żytni, mąka pszenna razowa, otręby żytnie, drożdże, sól, mączka słodowa jęczmienna, mąka żytnia razowa.

Waga: 0,70 kg
Groszek ptysiowy
Składniki: mąka pszenna, jaja świeże, tłuszcz roślinny (margaryna - oleje roślinne- słonecznikowy i rzepakowy, palmowy 15,9%, woda, mleko ukwaszone, sól, (0,3%), regulator kwasowości /kwas cytrynowy/), cukier.

waga: 0,15 kg
chleb razowy

Chleb razowy powstaje przez jednorazowe zmielenie mąki (stąd staropolska nazwa: jeden raz, tj. razowy). Grubo zmielone ziarna zawierają otręby, których brak w chlebie białym, stąd więcej w nim błonnika i składników mineralnych, przez co jest popularny wśród osób chcących się zdrowo odżywiać.


Składniki: mąka razowa, mąka żytnia, mąka pszenna, drożdże, płatki żytnie, płatki jęczmienne, siemię lnu, żyto krojone, sól


Waga: 0,60 kg

Drożdżówka francuska ze śliwką
Składniki: mąka pszenna typ 550, margaryna, śliwka suszona, drożdże, mleko świeże, brzoskwinia, cukier, sól.

Waga: 0,10 kg
Oponka
Składniki: mąka pszenna, jaja świeże, drożdże, margaryna, cukier, woda, cukier puder, cukier wanilinowy, sól.

Waga: 0,05kg
Pączek
Słodkie pączki pojawiły się w Polsce w XVI wieku szybko zyskując uznanie szlachty. Obecnie w sam tylko tłusty czwartek Polacy zjadają ich około stu milionów.

Składniki: mąka pszenna, jaja świeże, drożdże, cukier, margaryna, marmolada wieloowocowa, cukier puder, sól.

Waga: 0,08kg
Pizza
Składniki: mąka pszenna typ 500, cebula prażona, cebula, oregano, ser żółty, drożdże, mleko świeże, woda, sos pomidorowy (pomidory, cebula, sól, pieprz), sól.

Waga: 0,10kg
Chleb żytni z łopaty
Składniki: mąka żytnia, mąka pszenna, woda, drożdże, mleko świeże, naturalny kwas żytni, kminek, siemię lnu, sól.

Waga: 0,70 kg
Chleb siedem ziaren

Pieczywo o wysokich walorach dietetycznych i zdrowotnych. Wypiekane metodą tradycyjną z mąki żytniej wzbogaconej dodatkiem ziaren. Dzięki zawartości ziaren pszenicy, żyta, owsa, jęczmienia, sezamu, lnu, słonecznika chleb ten wpływa korzystnie na przemianę materii oraz wzbogaca dietę w białko, żelazo, cynk wapń, witaminy z grupy B. Chleb 7 ziaren to prawdziwy sprzymierzeniec w codziennej trosce o wymarzoną sylwetkę.


Składniki: mąka żytnia, mąka pszenna, zakwas naturalny, drożdże, płatki owsiane, płatki żytnie,


płatki jęczmienne, słonecznik, żyto krojone, sól.


Waga: 0,40 kg

Pierniczki pakowane
Składniki: mąka pszenna, jaja świeże, cukier, miód, margaryna, śmietana 18%, kakao, przyprawa do piernika, cynamon, środek spulchniający /soda oczyszczona/.

Waga: od 0,4 do 2 kg
Chleb starosądecki

Pełnorazowy chleb to podstawa żywienia. Taki jest właśnie chleb sądecki. Chleb ten produkowany jest tradycyjną metodą fermentacji wielofazowej z użyciem naturalnego zaczątku. Czas fermentacji trwa kilkanaście godzin. dzięki czemu zachowuje długo świeżość i cechuje się oryginalnym tradycyjnym smakiem!


Skład: mąka żytnia, mąka pszenna, zakwas naturalny, mąka razowa żytnia, siemię lniane, słonecznik,


drożdże, sól.


Waga: 0,60 kg

Pączek mini
Słodkie pączki pojawiły się w Polsce w XVI wieku szybko zyskując uznanie szlachty. Obecnie w sam tylko tłusty czwartek Polacy zjadają ich około stu milionów.

Składniki: mąka pszenna, jaja świeże, drożdże, cukier, margaryna, marmolada wieloowocowa, cukier puder, sól.

Waga: 0,08kg
Pączek precel
Bułka czwórka
Składniki: mąka pszenna typ 500, drożdże, sól, cukier, sezam, tłuszcz roślinny (margaryna oleje roślinne /słonecznikowy i rzepakowy, palmowy 15, 9%/, woda, mleko ukwaszone, sól /0, 3%/, regulator kwasowości /kwas cytrynowy/), mąka ziemniaczana.

Waga: 0,16kg
Słomka ptysiowa duża
Składniki: mąka pszenna, jaja świeże, tłuszcz roślinny (margaryna - oleje roślinne- słonecznikowy i rzepakowy, palmowy 15,9%, woda, mleko ukwaszone, sól, (0,3%), regulator kwasowości /kwas cytrynowy/), cukier.

Waga: 0,40 kg
Chleb zakopiański

Skład: mąka żytnia, mąka pszenna, zakwas naturalny, drożdże, kminek, płatki jęczmienne, siemię lnu, sól


Waga: 0,70 kg

Chleb słodowy

Składniki: mąka pszenna, drożdże, mąka ziemniaczana, olej słonecznikowy, słonecznik, sól.


Waga: 0,45 kg

Bułka słowiańska
Składniki: mąka pszenna typ 550, mąka pszenna typ 650, drożdże, słód jęczmienny, sól.

Waga: 0,06 kg
Weka
Skład: mąka pszenna, drożdże, tłuszcz roślinny (margaryna oleje roślinne /słonecznikowy i rzepakowy, palmowy 15, 9%/, woda, mleko ukwaszone, sól /0, 3%/, regulator kwasowości /kwas cytrynowy/), mąka ziemniaczana, , woda, mak, sól.

Waga: 0,40kg
Słomka ptysiowa mała
Składniki: mąka pszenna, jaja świeże, tłuszcz roślinny (margaryna - oleje roślinne- słonecznikowy i rzepakowy, palmowy 15,9%, woda, mleko ukwaszone, sól, (0,3%), regulator kwasowości /kwas cytrynowy/), cukier.

Waga: 0,15 kg
Chleb tostowy

Składniki: mąka pszenna, cukier, drożdże, margaryna, olej, sól.


Waga: 0,50 kg

Bułka francuska
Składniki: mąka pszenna, woda, zakwas z pszenicy durum, drożdże, przeciwutleniacz (kwas askrobinowy (E300)), enzymy [pszenica], sól.

Waga: 0,10 kg
Drożdżówka mini z serem
Składniki: mąka pszenna, mąka żytnia, margaryna, ser twarogowy tłusty, cukier, jaja świeże, drożdże, sól.

Waga: 0,06kg
Chleb razowy z foremki

Chleb razowy powstaje przez jednorazowe zmielenie mąki (stąd staropolska nazwa: jeden raz, tj. razowy). Grubo zmielone ziarna zawierają otręby, których brak w chlebie białym, stąd więcej w nim błonnika i składników mineralnych, przez co jest popularny wśród osób chcących się zdrowo odżywiać.


Składniki: mąka razowa, mąka żytnia, mąka pszenna, drożdże, płatki żytnie, płatki jęczmienne, siemię lnu, żyto krojone, sól


Waga: 0,60 kg

Jagodzianka
Składniki: mąka pszenna, mąka żytnia,  borówka, margaryna, cukier, jaja świeże, drożdże, sól, cukier puder.

Waga: 0,10 kg
Drożdżówka francuska z brzoskwinią
Składniki: mąka pszenna typ 550, margaryna, budyń, drożdże, mleko świeże, brzoskwinia, cukier, sól.

Waga: 0,10 kg
Paluchy serowe
Składniki: mąka pszenna, margaryna, ser żółty, oregano, mleko świeże, cukier, kwas mlekowy, drożdże, sól, masło.

Waga: 0,10kg
Bułka zwykła mała
Składniki: mąka pszenna typ 500, drożdże, sól, woda, tłuszcz roślinny (margaryna oleje roślinne /słonecznikowy i rzepakowy, palmowy 15, 9%/, woda, mleko ukwaszone, sól /0,3%/, regulator kwasowości /kwas cytrynowy/), cukier.

Waga: 0,05 kg
Drożdżówka z serem
Składniki: mąka pszenna, mąka żytnia,  ser  twarogowy tłusty, margaryna, cukier, jaja świeże, skórka pomarańczy, drożdże, sól, cukier puder.

Waga: 0,10 kg
Chleb sojowy

Spośród innych roślin soja wyróżnia się wysoką zawartością białka o bardzo dobrym składzie aminokwasowym. Ziarno soi dostarcza również witamin i składników mineralnych. Spośród witamin na uwagę zasługuje dość duża zawartość witamin z grupy B. Nasiona soi są również doskonałym Ĺşródłem wapnia, fosforu, żelaza, magnezu.


Składniki: mąka żytnia, mąka pszenna, drożdże, soja, płatki ziemniaczane, płatki owsiane, płatki żytnie, płatki jęczmienne, sól.


Waga: 0,50 kg

Chleb żytni

Chleb żytni jest coraz popularniejszy wśród osób dbających o zdrowie i dobrą sylwetkę. Nie tylko pomaga podczas odchudzania, ale również zapobiega chorobom nowotworowym i układu krążenia. Cechą charakterystyczną naszego chleba żytniego jest wysoka zawartość tego zboża (94%) i brak drożdży, dzięki czemu otrzymują Państwo niewielki, ale ciężki bochenek o bardzo wyrazistym smaku.


Składniki: mąka żytnia, naturalny zakwas żytni, sól.


Waga: 0,60 kg

Croissant
Składniki: mąka pszenna typ 550, margaryna, nadzienie czekoladowa, drożdże, mleko świeże, brzoskwinia, cukier, sól.

Waga: 0,10 kg
Chleb Magnat

Chleb Magnat posiada niezwykły aromat oraz specyficzny wygląd skórki i miękiszu, przypominający wiejskie, domowe pieczywo. Jest to zaleta uzyskana dzięki niepowtarzalnemu doborowi składników. Oryginalny wygląd miękiszu i duże pory, zostały uzyskane dzięki długiemu procesowi fermentacji. Charakteryzuje się długotrwałą świeżością i niepowtarzalnym smakiem - smakiem tradycji!


Składniki: mąka pszenna , mąka żytnia, woda, sól, kwas pszenny, słód pszenny.


Waga: 0,50 kg

Drożdżówka maślana z kruszonką
Składniki: mąka pszenna, mąka żytnia,  margaryna, kruszonka, lukier, cukier, jaja świeże, drożdże, sól, cukier puder.

Waga: 0,10 kg
Bagietka francuska cebulowa
Składniki: mąka pszenna, woda, zakwas z pszenicy durum, drożdże, przeciwutleniacz (kwas askrobinowy (E300)), enzymy [pszenica], sól.

Waga: 0,15 kg
Drożdżówka francuska z serem
Składniki: mąka pszenna typ 550, margaryna, ser twarogowy tłusty, drożdże, mleko świeże, brzoskwinia, cukier, sól.

Waga: 0,10 kg
Chleb sądecki
Składniki: mąka pszenna, mąka żytnia, zakwas naturalny, drożdże, sól.

Waga: 0,60 kg

Chleb słonecznikowy

Ziarna słonecznika są jak multiwitamina, bo dostarczają wielu cennych składników. Zawierają też dużo białka, tłuszczów, prowitaminy A, witamin E, B i F, błonnika, folacyny, potasu, żelaza i cynku.


Składniki: mąka żytnia, mąka pszenna, drożdże, ziarno słonecznika, płatki ziemniaczane, płatki owsiane, płatki żytnie, płatki jęczmienne, żyto krojone, sól.


Waga: 0,35 kg

Chleb pułtuski

Ważnym składnikiem chleba pułtuskiego jest kminek. Już nasi przodkowie wiedzieli, że doskonale pobudza on trawienie, dlatego często znajdziemy go w ciężkostrawnych potrawach kuchni staropolskiej. Wzmacnia on procesy przemiany materii, jest również zalecany kobietom w okresie karmienia piersią.


Składniki: mąka żytnia, mąka pszenna, drożdże, mąka ziemniaczana, kminek, sól.


Waga: 0,50 kg

Bagietka mała
Jedna z popularnych anegdot łączy rozpowszechnienie bagietki z osobą Napoleona Bonaparte, który podczas wyprawy na Rosję nakazał swym piekarzom przyrządzenie łatwego w transporcie chleba, który żołnierze mogliby zmieścić w kieszeniach spodni.

Składniki: mąka pszenna typ 550, drożdże, tłuszcz roślinny (margaryna/olej słonecznikowy), sól, cukier, mąka ziemniaczana.

Waga: 0,15kg
Chleb dyniowy

W naszej ofercie znajduje się wiele zdrowych, pełnoziarnistych chlebów, wśród nich chleb dyniowy o charakterystycznym porowatym miękiszu. Pestki dyni to cenne Ĺşródło witaminy E, B1, B2, B6, A, C i D, poza tym zawierają tokoferol znany jako witamina płodności i są stosowane w wielu kulturach jako afrodyzjak.


Składniki: mąka pszenna, mąka żytnia, woda, pestki dyni, słonecznik, płatki ziemniaczane, płatki jęczmienne, płatki pszenne, siemię lnu, sól.


Waga: 0,40kg
Bułka tarta duża
Składniki: mąka pszenna,drożdże

 

waga: 2 kg
Bagietka duża
Jedna z popularnych anegdot łączy rozpowszechnienie bagietki z osobą Napoleona Bonaparte, który podczas wyprawy na Rosję nakazał swym piekarzom przyrządzenie łatwego w transporcie chleba, który żołnierze mogliby zmieścić w kieszeniach spodni.

Składniki: mąka pszenna typ 550, drożdże, tłuszcz roślinny (olej słonecznikowy, margaryna oleje roślinne /słonecznikowy i rzepakowy, palmowy 15, 9%/, woda, mleko ukwaszone, sól /0, 3%/, regulator kwasowości /kwas cytrynowy/), sól, cukier, mąka ziemniaczana.

Waga: 0,40kg
Rogalik z marmoladą
Według tradycji rogale są dziełem wiedeńskich piekarzy, którzy w roku 1683 w ten sposób uczcili zwycięstwo wojsk Jana III Sobieskiego. Ich półksiężycowy kształt nawiązywał do symboliki widocznej na tureckiej chorągwi.

Składniki: mąka pszenna, mąka żytnia,  marmolada wieloowocowa, margaryna, cukier, jaja świeże, drożdże, sól.

Waga 0,08 kg
Drożdżówka z serem
Składniki: mąka pszenna, mąka żytnia,  ser  twarogowy tłusty, margaryna, cukier, jaja świeże, drożdże, sól, cukier puder.

Waga: 0,10 kg
Drożdżówka z serem, budyniem i marmoladą
Składniki: mąka pszenna, mąka żytnia,  marmolada wieloowocowa, ser  twarogowy tłusty, budyń waniliowy, margaryna, cukier, jaja świeże, drożdże, sól, cukier puder.

Waga: 0,10 kg
Pizza z szynką i pieczarkami
Składniki: mąka pszenna, oregano, ser żółty, szynka, pieczarki, drożdże, mleko świeże, woda, sos pomidorowy (pomidory, cebula, sól, pieprz), sól.

Waga: 0,10kg
Chleb kasztelański
Zakorzeniony w tradycji szlacheckiej chleb kasztelański nie tylko nazwą nawiązuje do tego co najlepsze w kuchni staropolskiej. Jego najbardziej charakterystyczną cechą jest delikatny i porowaty miękisz.

Składniki: mąka żytnia, mąka pszenna, drożdże, mleko, płatki ziemniaczane, płatki jęczmienne, sól

Waga: 0,80 kg
Chleb kołodziej

Odpowiednio dobrane wysokowartościowe składniki zapewnią Ci wszystko to, co w chlebie najlepsze - naturalny zakwas, cięte ziarna żyta, płatki owsiane, ziarna słonecznika i siemię lniane.


Składniki: mąka żytnia, zakwas naturalny, mąka pszenna, drożdże, płatki owsiane, płatki żytnie, płatki jęczmienne, słonecznik, żyto krojone, mączka sojowa, sól.


Waga: 0,40 kg

Bułka galicyjska
Składniki: mąka pszenna typ 550, mąka pszenna typ 650, mąka pszenna graham typ 1850, mąka żytnia typ 720, drożdże, otręby, pszenica łamana, sezam, siemię lnu, słonecznik, sól.

Waga: 0,07 kg
Chleb plebański

Składniki: mąka żytnia, mąka pszenna, drożdże, mąka ziemniaczana, sól.


Waga: 0,70 kg

Bułka ziarnista
Składniki: mąka pszenna typ 550, mąka pszenna 650, pszenica łamana (9%), otręby pszenne (5%), drożdże, żyto krojone (3%), siemię lnu, słonecznik (3%), sól.

Waga: 0,06kg
Drożdżówka francuska
Składniki: mąka pszenna typ 550, margaryna, drożdże, mleko świeże, polewa czekoladowa, cukier, sól.

Waga: 0,10kg
Bułka hamburgerowa
Składniki: mąka pszenna typ 550, tłuszcz roślinny (margaryna oleje roślinne /słonecznikowy i rzepakowy, palmowy 15, 9%/, woda, mleko ukwaszone, sól /0, 3%/, regulator kwasowości /kwas cytrynowy/, olej słonecznikowy), drożdże, cukier, sól, sezam.

Waga: 0,10kg
Rogalik z nadzieniem czekoladowym
Według tradycji rogale są dziełem wiedeńskich piekarzy, którzy w roku 1683 w ten sposób uczcili zwycięstwo wojsk Jana III Sobieskiego. Ich półksiężycowy kształt nawiązywał do symboliki widocznej na tureckiej chorągwi.

Składniki: mąka pszenna, mąka żytnia,  polewa czekoladowa, margaryna, cukier, jaja świeże, drożdże, sól.

Waga 0,08 kg
Bułka montowa
Składniki: mąka pszenna typ 550, tłuszcz roślinny (margaryna oleje roślinne /słonecznikowy i rzepakowy, palmowy 15, 9%/, woda, mleko ukwaszone, sól /0, 3%/, regulator kwasowości /kwas cytrynowy/), drożdże, sól, sezam.

Waga: 0,10kg
Drożdżówka mini z makiem
Składniki: mąka pszenna, mąka żytnia, margaryna , mak mielony, cukier, jaja świeże, drożdże, sól.

Waga: 0,06kg
Bagietka duża
Jedna z popularnych anegdot łączy rozpowszechnienie bagietki z osobą Napoleona Bonaparte, który podczas wyprawy na Rosję nakazał swym piekarzom przyrządzenie łatwego w transporcie chleba, który żołnierze mogliby zmieścić w kieszeniach spodni.

Składniki: mąka pszenna typ 550, drożdże, tłuszcz roślinny (olej słonecznikowy, margaryna oleje roślinne /słonecznikowy i rzepakowy, palmowy 15, 9%/, woda, mleko ukwaszone, sól /0, 3%/, regulator kwasowości /kwas cytrynowy/), sól, cukier, mąka ziemniaczana.

Waga: 0,40kg
Bagietka francuska cebulowa
Składniki: mąka pszenna, woda, zakwas z pszenicy durum, drożdże, przeciwutleniacz (kwas askrobinowy (E300)), enzymy [pszenica], sól.

Waga: 0,15 kg
Bagietka mała
Jedna z popularnych anegdot łączy rozpowszechnienie bagietki z osobą Napoleona Bonaparte, który podczas wyprawy na Rosję nakazał swym piekarzom przyrządzenie łatwego w transporcie chleba, który żołnierze mogliby zmieścić w kieszeniach spodni.

Składniki: mąka pszenna typ 550, drożdże, tłuszcz roślinny (margaryna/olej słonecznikowy), sól, cukier, mąka ziemniaczana.

Waga: 0,15kg
Bułka czwórka
Składniki: mąka pszenna typ 500, drożdże, sól, cukier, sezam, tłuszcz roślinny (margaryna oleje roślinne /słonecznikowy i rzepakowy, palmowy 15, 9%/, woda, mleko ukwaszone, sól /0, 3%/, regulator kwasowości /kwas cytrynowy/), mąka ziemniaczana.

Waga: 0,16kg
Bułka dyniowa
Składniki: mąka pszenna typ 650, mąka żytnia typ 720, płatki dyni, słonecznik, płatki ziemniaczane, siemię lnu, sól.

Waga: 0,06kg
Bułka francuska
Składniki: mąka pszenna, woda, zakwas z pszenicy durum, drożdże, przeciwutleniacz (kwas askrobinowy (E300)), enzymy [pszenica], sól.

Waga: 0,10 kg
Bułka galicyjska
Składniki: mąka pszenna typ 550, mąka pszenna typ 650, mąka pszenna graham typ 1850, mąka żytnia typ 720, drożdże, otręby, pszenica łamana, sezam, siemię lnu, słonecznik, sól.

Waga: 0,07 kg
Bułka hamburgerowa
Składniki: mąka pszenna typ 550, tłuszcz roślinny (margaryna oleje roślinne /słonecznikowy i rzepakowy, palmowy 15, 9%/, woda, mleko ukwaszone, sól /0, 3%/, regulator kwasowości /kwas cytrynowy/, olej słonecznikowy), drożdże, cukier, sól, sezam.

Waga: 0,10kg
Bułka hot-dog
Składniki: mąka pszenna typ 550, tłuszcz roślinny (margaryna oleje roślinne /słonecznikowy i rzepakowy, palmowy 15, 9%/, woda, mleko ukwaszone, sól /0, 3%/, regulator kwasowości /kwas cytrynowy/, olej słonecznikowy), drożdże, mleko w proszku pełne, sól, cukier.

Waga: 0,10kg
Bułka montowa
Składniki: mąka pszenna typ 550, tłuszcz roślinny (margaryna oleje roślinne /słonecznikowy i rzepakowy, palmowy 15, 9%/, woda, mleko ukwaszone, sól /0, 3%/, regulator kwasowości /kwas cytrynowy/), drożdże, sól, sezam.

Waga: 0,10kg
Bułka razowa
Składniki: mąka pszenna typ 650, mąka pszenna graham typ 1850, mąka żytnia typ 720, otręby pszenne sól, drożdże, żyto krojone, płatki żytnie, woda, naturalny zakwas żytni, płatki pszenne, mąka ziemniaczana, siemię lnu, pszenica krojona, tłuszcz roślinny (olej słonecznikowy).

Waga: 0,10kg
Bułka słowiańska
Składniki: mąka pszenna typ 550, mąka pszenna typ 650, drożdże, słód jęczmienny, sól.

Waga: 0,06 kg
Bułka ziarnista
Składniki: mąka pszenna typ 550, mąka pszenna 650, pszenica łamana (9%), otręby pszenne (5%), drożdże, żyto krojone (3%), siemię lnu, słonecznik (3%), sól.

Waga: 0,06kg
Bułka zwykła
Składniki: mąka pszenna typ 500, drożdże, sól, woda, tłuszcz roślinny (margaryna oleje roślinne /słonecznikowy i rzepakowy, palmowy 15, 9%/, woda, mleko ukwaszone, sól /0, 3%/, regulator kwasowości /kwas cytrynowy/), cukier.

Waga: 0,10 kg
Bułka zwykła mała
Składniki: mąka pszenna typ 500, drożdże, sól, woda, tłuszcz roślinny (margaryna oleje roślinne /słonecznikowy i rzepakowy, palmowy 15, 9%/, woda, mleko ukwaszone, sól /0,3%/, regulator kwasowości /kwas cytrynowy/), cukier.

Waga: 0,05 kg
Kajzerka
Nazwa kajzerka pochodzi od niemieckiego słowa cesarz (Kaiser), a jej historia często wiązana jest z austriacką dynastią Habsburgów. Bułeczki te trafiły do Galicji w czasach zaborów. Do dziś ich krakowska odmiana charakteryzuje się nie pięcioma a czterema nacięciami, co odróżnia ją od tej najbardziej rozpowszechnionej.

Składniki: mąka pszenna typ 550, drożdże, tłuszcz roślinny (margaryna oleje roślinne /słonecznikowy i rzepakowy, palmowy 15, 9%/, woda, mleko ukwaszone, sól /0, 3%/, regulator kwasowości /kwas cytrynowy/, olej słonecznikowy), cukier, sól, mak.

Waga: 0,05kg
Bułka galicyjska
Składniki: mąka pszenna typ 550, mąka pszenna typ 650, mąka pszenna graham typ 1850, mąka żytnia typ 720, drożdże, otręby, pszenica łamana, sezam, siemię lnu, słonecznik, sól.

Waga: 0,07 kg
Bułka słowiańska
Składniki: mąka pszenna typ 550, mąka pszenna typ 650, drożdże, słód jęczmienny, sól.

Waga: 0,06 kg
Bułka ziarnista
Składniki: mąka pszenna typ 550, mąka pszenna 650, pszenica łamana (9%), otręby pszenne (5%), drożdże, żyto krojone (3%), siemię lnu, słonecznik (3%), sól.

Waga: 0,06kg
Bagietka duża
Jedna z popularnych anegdot łączy rozpowszechnienie bagietki z osobą Napoleona Bonaparte, który podczas wyprawy na Rosję nakazał swym piekarzom przyrządzenie łatwego w transporcie chleba, który żołnierze mogliby zmieścić w kieszeniach spodni.

Składniki: mąka pszenna typ 550, drożdże, tłuszcz roślinny (olej słonecznikowy, margaryna oleje roślinne /słonecznikowy i rzepakowy, palmowy 15, 9%/, woda, mleko ukwaszone, sól /0, 3%/, regulator kwasowości /kwas cytrynowy/), sól, cukier, mąka ziemniaczana.

Waga: 0,40kg
Bagietka mała
Jedna z popularnych anegdot łączy rozpowszechnienie bagietki z osobą Napoleona Bonaparte, który podczas wyprawy na Rosję nakazał swym piekarzom przyrządzenie łatwego w transporcie chleba, który żołnierze mogliby zmieścić w kieszeniach spodni.

Składniki: mąka pszenna typ 550, drożdże, tłuszcz roślinny (margaryna/olej słonecznikowy), sól, cukier, mąka ziemniaczana.

Waga: 0,15kg
Bułka czwórka
Składniki: mąka pszenna typ 500, drożdże, sól, cukier, sezam, tłuszcz roślinny (margaryna oleje roślinne /słonecznikowy i rzepakowy, palmowy 15, 9%/, woda, mleko ukwaszone, sól /0, 3%/, regulator kwasowości /kwas cytrynowy/), mąka ziemniaczana.

Waga: 0,16kg
Bułka hamburgerowa
Składniki: mąka pszenna typ 550, tłuszcz roślinny (margaryna oleje roślinne /słonecznikowy i rzepakowy, palmowy 15, 9%/, woda, mleko ukwaszone, sól /0, 3%/, regulator kwasowości /kwas cytrynowy/, olej słonecznikowy), drożdże, cukier, sól, sezam.

Waga: 0,10kg
Bułka hot-dog
Składniki: mąka pszenna typ 550, tłuszcz roślinny (margaryna oleje roślinne /słonecznikowy i rzepakowy, palmowy 15, 9%/, woda, mleko ukwaszone, sól /0, 3%/, regulator kwasowości /kwas cytrynowy/, olej słonecznikowy), drożdże, mleko w proszku pełne, sól, cukier.

Waga: 0,10kg
Bułka montowa
Składniki: mąka pszenna typ 550, tłuszcz roślinny (margaryna oleje roślinne /słonecznikowy i rzepakowy, palmowy 15, 9%/, woda, mleko ukwaszone, sól /0, 3%/, regulator kwasowości /kwas cytrynowy/), drożdże, sól, sezam.

Waga: 0,10kg
Bułka zwykła
Składniki: mąka pszenna typ 500, drożdże, sól, woda, tłuszcz roślinny (margaryna oleje roślinne /słonecznikowy i rzepakowy, palmowy 15, 9%/, woda, mleko ukwaszone, sól /0, 3%/, regulator kwasowości /kwas cytrynowy/), cukier.

Waga: 0,10 kg
Bułka zwykła mała
Składniki: mąka pszenna typ 500, drożdże, sól, woda, tłuszcz roślinny (margaryna oleje roślinne /słonecznikowy i rzepakowy, palmowy 15, 9%/, woda, mleko ukwaszone, sól /0,3%/, regulator kwasowości /kwas cytrynowy/), cukier.

Waga: 0,05 kg
Kajzerka
Nazwa kajzerka pochodzi od niemieckiego słowa cesarz (Kaiser), a jej historia często wiązana jest z austriacką dynastią Habsburgów. Bułeczki te trafiły do Galicji w czasach zaborów. Do dziś ich krakowska odmiana charakteryzuje się nie pięcioma a czterema nacięciami, co odróżnia ją od tej najbardziej rozpowszechnionej.

Składniki: mąka pszenna typ 550, drożdże, tłuszcz roślinny (margaryna oleje roślinne /słonecznikowy i rzepakowy, palmowy 15, 9%/, woda, mleko ukwaszone, sól /0, 3%/, regulator kwasowości /kwas cytrynowy/, olej słonecznikowy), cukier, sól, mak.

Waga: 0,05kg
Babka drożdżowa
Składniki: mąka pszenna typ 550, cukier, jaja świeże, drożdże, tłuszcz roślinny (margaryna oleje roślinne /słonecznikowy i rzepakowy, palmowy 15, 9%/, woda, mleko ukwaszone, sól /0, 3%/, regulator kwasowości /kwas cytrynowy/, olej słonecznikowy), ser twarogowy półtłusty, mąka pszenna typ 650, sól, mąka żytnia typ 720.

Waga: 0,35kg
Croissant
Składniki: mąka pszenna typ 550, margaryna, nadzienie czekoladowa, drożdże, mleko świeże, brzoskwinia, cukier, sól.

Waga: 0,10 kg
Drożdżówka francuska
Składniki: mąka pszenna typ 550, margaryna, drożdże, mleko świeże, polewa czekoladowa, cukier, sól.

Waga: 0,10kg
Drożdżówka francuska z brzoskwinią
Składniki: mąka pszenna typ 550, margaryna, budyń, drożdże, mleko świeże, brzoskwinia, cukier, sól.

Waga: 0,10 kg
Drożdżówka francuska z serem
Składniki: mąka pszenna typ 550, margaryna, ser twarogowy tłusty, drożdże, mleko świeże, brzoskwinia, cukier, sól.

Waga: 0,10 kg
Drożdżówka francuska ze śliwką
Składniki: mąka pszenna typ 550, margaryna, śliwka suszona, drożdże, mleko świeże, brzoskwinia, cukier, sól.

Waga: 0,10 kg
Drożdżówka maślana z kruszonką
Składniki: mąka pszenna, mąka żytnia,  margaryna, kruszonka, lukier, cukier, jaja świeże, drożdże, sól, cukier puder.

Waga: 0,10 kg
Drożdżówka mini z makiem
Składniki: mąka pszenna, mąka żytnia, margaryna , mak mielony, cukier, jaja świeże, drożdże, sól.

Waga: 0,06kg
Drożdżówka mini z serem
Składniki: mąka pszenna, mąka żytnia, margaryna, ser twarogowy tłusty, cukier, jaja świeże, drożdże, sól.

Waga: 0,06kg
Drożdżówka z jabłkiem
Składniki: mąka pszenna, mąka żytnia,  jabłka, margaryna, cukier, jaja świeże, drożdże, sól, cukier puder.

Waga: 0,10 kg
Drożdżówka z owocami sezonowymi i kruszonką
Składniki: mąka pszenna, mąka żytnia,  owoce sezonowe, kruszonka, margaryna, cukier, jaja świeże, drożdże, sól, cukier puder.

Waga: 0,10 kg
Drożdżówka z serem
Składniki: mąka pszenna, mąka żytnia,  ser  twarogowy tłusty, margaryna, cukier, jaja świeże, drożdże, sól, cukier puder.

Waga: 0,10 kg
Drożdżówka z serem
Składniki: mąka pszenna, mąka żytnia,  ser  twarogowy tłusty, margaryna, cukier, jaja świeże, skórka pomarańczy, drożdże, sól, cukier puder.

Waga: 0,10 kg
Drożdżówka z serem i makiem
Składniki: mąka pszenna, mąka żytnia,  margaryna, ser  twarogowy tłusty, mak, cukier, jaja świeże, drożdże, sól, cukier puder.

Waga: 0,10 kg
Drożdżówka z serem, budyniem i marmoladą
Składniki: mąka pszenna, mąka żytnia,  marmolada wieloowocowa, ser  twarogowy tłusty, budyń waniliowy, margaryna, cukier, jaja świeże, drożdże, sól, cukier puder.

Waga: 0,10 kg
Jagodzianka
Składniki: mąka pszenna, mąka żytnia,  borówka, margaryna, cukier, jaja świeże, drożdże, sól, cukier puder.

Waga: 0,10 kg
Kołacz z serem
Składniki: mąka pszenna, ser twarogowy tłusty, jaja świeże, margaryna, marmolada wieloowocowa, cukier, drożdże, sól, mąka żytnia.

Waga: 0,15 kg
Oponka
Składniki: mąka pszenna, jaja świeże, drożdże, margaryna, cukier, woda, cukier puder, cukier wanilinowy, sól.

Waga: 0,05kg
Paluchy serowe
Składniki: mąka pszenna, margaryna, ser żółty, oregano, mleko świeże, cukier, kwas mlekowy, drożdże, sól, masło.

Waga: 0,10kg
Pizza
Składniki: mąka pszenna typ 500, cebula prażona, cebula, oregano, ser żółty, drożdże, mleko świeże, woda, sos pomidorowy (pomidory, cebula, sól, pieprz), sól.

Waga: 0,10kg
Pizza z szynką i pieczarkami
Składniki: mąka pszenna, oregano, ser żółty, szynka, pieczarki, drożdże, mleko świeże, woda, sos pomidorowy (pomidory, cebula, sól, pieprz), sól.

Waga: 0,10kg
Pączek
Słodkie pączki pojawiły się w Polsce w XVI wieku szybko zyskując uznanie szlachty. Obecnie w sam tylko tłusty czwartek Polacy zjadają ich około stu milionów.

Składniki: mąka pszenna, jaja świeże, drożdże, cukier, margaryna, marmolada wieloowocowa, cukier puder, sól.

Waga: 0,08kg
Pączek mini
Słodkie pączki pojawiły się w Polsce w XVI wieku szybko zyskując uznanie szlachty. Obecnie w sam tylko tłusty czwartek Polacy zjadają ich około stu milionów.

Składniki: mąka pszenna, jaja świeże, drożdże, cukier, margaryna, marmolada wieloowocowa, cukier puder, sól.

Waga: 0,08kg
Pączek precel
Rogalik z marmoladą
Według tradycji rogale są dziełem wiedeńskich piekarzy, którzy w roku 1683 w ten sposób uczcili zwycięstwo wojsk Jana III Sobieskiego. Ich półksiężycowy kształt nawiązywał do symboliki widocznej na tureckiej chorągwi.

Składniki: mąka pszenna, mąka żytnia,  marmolada wieloowocowa, margaryna, cukier, jaja świeże, drożdże, sól.

Waga 0,08 kg
Rogalik z nadzieniem czekoladowym
Według tradycji rogale są dziełem wiedeńskich piekarzy, którzy w roku 1683 w ten sposób uczcili zwycięstwo wojsk Jana III Sobieskiego. Ich półksiężycowy kształt nawiązywał do symboliki widocznej na tureckiej chorągwi.

Składniki: mąka pszenna, mąka żytnia,  polewa czekoladowa, margaryna, cukier, jaja świeże, drożdże, sól.

Waga 0,08 kg
Chałka
Chałka przeniknęła do Polski prawdopodobnie za sprawą Żydów. W ich kulturze jest pieczywem świątecznym spożywanym w czasie szabatu i symbolizuje mannę, którą otrzymali od Boga, gdy wyruszyli z Egiptu.

Składniki: mąka pszenna typ 550, cukier, jaja świeże, drożdże, tłuszcz roślinny (margaryna oleje roślinne /słonecznikowy i rzepakowy, palmowy 15, 9%/, woda, mleko ukwaszone, sól /0, 3%/, regulator kwasowości /kwas cytrynowy/, olej słonecznikowy), mąka pszenna typ 650, sól, mąka żytnia typ 720.

Waga: 0,40kg

 
Chleb wieloziarnisty

Składniki: mąka pszenna, ziarna słonecznika, pszenicy, brązowe siemię lniane, sezam, ziarna żyta, płatki żytnie, mąka żytnia, mąka pszenna graham, słód pszenny, płatki ziemniaczane, drożdże, sól.


Waga: 0,30 kg

Chleb Magnat

Chleb Magnat posiada niezwykły aromat oraz specyficzny wygląd skórki i miękiszu, przypominający wiejskie, domowe pieczywo. Jest to zaleta uzyskana dzięki niepowtarzalnemu doborowi składników. Oryginalny wygląd miękiszu i duże pory, zostały uzyskane dzięki długiemu procesowi fermentacji. Charakteryzuje się długotrwałą świeżością i niepowtarzalnym smakiem - smakiem tradycji!


Składniki: mąka pszenna , mąka żytnia, woda, sól, kwas pszenny, słód pszenny.


Waga: 0,50 kg

Chleb dyniowy

W naszej ofercie znajduje się wiele zdrowych, pełnoziarnistych chlebów, wśród nich chleb dyniowy o charakterystycznym porowatym miękiszu. Pestki dyni to cenne Ĺşródło witaminy E, B1, B2, B6, A, C i D, poza tym zawierają tokoferol znany jako witamina płodności i są stosowane w wielu kulturach jako afrodyzjak.


Składniki: mąka pszenna, mąka żytnia, woda, pestki dyni, słonecznik, płatki ziemniaczane, płatki jęczmienne, płatki pszenne, siemię lnu, sól.


Waga: 0,40kg
Chleb kasztelański
Zakorzeniony w tradycji szlacheckiej chleb kasztelański nie tylko nazwą nawiązuje do tego co najlepsze w kuchni staropolskiej. Jego najbardziej charakterystyczną cechą jest delikatny i porowaty miękisz.

Składniki: mąka żytnia, mąka pszenna, drożdże, mleko, płatki ziemniaczane, płatki jęczmienne, sól

Waga: 0,80 kg
Chleb kołodziej

Odpowiednio dobrane wysokowartościowe składniki zapewnią Ci wszystko to, co w chlebie najlepsze - naturalny zakwas, cięte ziarna żyta, płatki owsiane, ziarna słonecznika i siemię lniane.


Składniki: mąka żytnia, zakwas naturalny, mąka pszenna, drożdże, płatki owsiane, płatki żytnie, płatki jęczmienne, słonecznik, żyto krojone, mączka sojowa, sól.


Waga: 0,40 kg

Chleb kresowy
Chleb kresowy pieczony jest według tradycyjnej, staropolskiej receptury, na liściu kapusty, który nadaje mu niepowtarzalny smak i aromat.

Składniki: mąka pszenna, mąka żytnia, naturalny zakwas żytni, mąka pszenna razowa, otręby żytnie, drożdże, sól, mączka słodowa jęczmienna, mąka żytnia razowa.

Waga: 0,70 kg
Chleb pasterski

Chleb pasterski cechuje się pierwotną naturalnością i delikatności. Składnikiem, który nadaje mu wyjątkowy smak jest jogurt z wysokiej jakości mleka, który stanowi bazę delikatnego zaczynu pszennego. O wyjątkowym charakterze tego chleba decyduje również staranny i długi proces wyrobu i obróbki ciasta. Dzięki temu pieczywo jest naturalne jak górskie łąki, którym zawdzięcza swą nazwę.


Składniki: mąka pszenna, mąka żytnia, drożdże, świeże mleko, kwas pszenny, mąka jęczmienna słodowa, mąka pszenna słodowa, mąka ziemniaczana, jogurt.


Waga: 0,50 kg

Chleb plebański

Składniki: mąka żytnia, mąka pszenna, drożdże, mąka ziemniaczana, sól.


Waga: 0,70 kg

Chleb pszenny

Pomimo pojawienia się w ostatnich latach wielu nowych oraz powrotu do niegdyś wypiekanych gatunków chleba pieczywo pszenne wciąż należy do najpopularniejszych. Przyjemny zapach, rumiana skórka i delikatne wnętrze o słodkawym smaku powodują, że trudno mu się oprzeć.


Składniki: mąka pszenna, zakwas pszenny, drożdże, margaryna, sól.


Waga: 0,60 kg

Chleb pułtuski

Ważnym składnikiem chleba pułtuskiego jest kminek. Już nasi przodkowie wiedzieli, że doskonale pobudza on trawienie, dlatego często znajdziemy go w ciężkostrawnych potrawach kuchni staropolskiej. Wzmacnia on procesy przemiany materii, jest również zalecany kobietom w okresie karmienia piersią.


Składniki: mąka żytnia, mąka pszenna, drożdże, mąka ziemniaczana, kminek, sól.


Waga: 0,50 kg

Chleb razowy owalny

Chleb razowy powstaje przez jednorazowe zmielenie mąki (stąd staropolska nazwa: jeden raz, tj. razowy). Grubo zmielone ziarna zawierają otręby, których brak w chlebie białym, stąd więcej w nim błonnika i składników mineralnych, przez co jest popularny wśród osób chcących się zdrowo odżywiać.


Składniki: mąka razowa, mąka żytnia, mąka pszenna, drożdże, płatki żytnie, płatki jęczmienne, siemię lnu, żyto krojone, sól


Waga: 0,60 kg

Chleb razowy z foremki

Chleb razowy powstaje przez jednorazowe zmielenie mąki (stąd staropolska nazwa: jeden raz, tj. razowy). Grubo zmielone ziarna zawierają otręby, których brak w chlebie białym, stąd więcej w nim błonnika i składników mineralnych, przez co jest popularny wśród osób chcących się zdrowo odżywiać.


Składniki: mąka razowa, mąka żytnia, mąka pszenna, drożdże, płatki żytnie, płatki jęczmienne, siemię lnu, żyto krojone, sól


Waga: 0,60 kg

Chleb siedem ziaren

Pieczywo o wysokich walorach dietetycznych i zdrowotnych. Wypiekane metodą tradycyjną z mąki żytniej wzbogaconej dodatkiem ziaren. Dzięki zawartości ziaren pszenicy, żyta, owsa, jęczmienia, sezamu, lnu, słonecznika chleb ten wpływa korzystnie na przemianę materii oraz wzbogaca dietę w białko, żelazo, cynk wapń, witaminy z grupy B. Chleb 7 ziaren to prawdziwy sprzymierzeniec w codziennej trosce o wymarzoną sylwetkę.


Składniki: mąka żytnia, mąka pszenna, zakwas naturalny, drożdże, płatki owsiane, płatki żytnie,


płatki jęczmienne, słonecznik, żyto krojone, sól.


Waga: 0,40 kg

Chleb sojowy

Spośród innych roślin soja wyróżnia się wysoką zawartością białka o bardzo dobrym składzie aminokwasowym. Ziarno soi dostarcza również witamin i składników mineralnych. Spośród witamin na uwagę zasługuje dość duża zawartość witamin z grupy B. Nasiona soi są również doskonałym Ĺşródłem wapnia, fosforu, żelaza, magnezu.


Składniki: mąka żytnia, mąka pszenna, drożdże, soja, płatki ziemniaczane, płatki owsiane, płatki żytnie, płatki jęczmienne, sól.


Waga: 0,50 kg

Chleb starosądecki

Pełnorazowy chleb to podstawa żywienia. Taki jest właśnie chleb sądecki. Chleb ten produkowany jest tradycyjną metodą fermentacji wielofazowej z użyciem naturalnego zaczątku. Czas fermentacji trwa kilkanaście godzin. dzięki czemu zachowuje długo świeżość i cechuje się oryginalnym tradycyjnym smakiem!


Skład: mąka żytnia, mąka pszenna, zakwas naturalny, mąka razowa żytnia, siemię lniane, słonecznik,


drożdże, sól.


Waga: 0,60 kg

Chleb sądecki
Składniki: mąka pszenna, mąka żytnia, zakwas naturalny, drożdże, sól.

Waga: 0,60 kg

Chleb słodowy

Składniki: mąka pszenna, drożdże, mąka ziemniaczana, olej słonecznikowy, słonecznik, sól.


Waga: 0,45 kg

Chleb słonecznikowy

Ziarna słonecznika są jak multiwitamina, bo dostarczają wielu cennych składników. Zawierają też dużo białka, tłuszczów, prowitaminy A, witamin E, B i F, błonnika, folacyny, potasu, żelaza i cynku.


Składniki: mąka żytnia, mąka pszenna, drożdże, ziarno słonecznika, płatki ziemniaczane, płatki owsiane, płatki żytnie, płatki jęczmienne, żyto krojone, sól.


Waga: 0,35 kg

Chleb tostowy

Składniki: mąka pszenna, cukier, drożdże, margaryna, olej, sól.


Waga: 0,50 kg

Chleb tęgoborski

Składniki: mąka pszenna, mąka żytnia, mąka pszenna graham, drożdże, naturalny zakwas żytni, płatki ziemniaczane, sól.


Waga: 0,45 g

Chleb zakopiański

Skład: mąka żytnia, mąka pszenna, zakwas naturalny, drożdże, kminek, płatki jęczmienne, siemię lnu, sól


Waga: 0,70 kg

Chleb żytni

Chleb żytni jest coraz popularniejszy wśród osób dbających o zdrowie i dobrą sylwetkę. Nie tylko pomaga podczas odchudzania, ale również zapobiega chorobom nowotworowym i układu krążenia. Cechą charakterystyczną naszego chleba żytniego jest wysoka zawartość tego zboża (94%) i brak drożdży, dzięki czemu otrzymują Państwo niewielki, ale ciężki bochenek o bardzo wyrazistym smaku.


Składniki: mąka żytnia, naturalny zakwas żytni, sól.


Waga: 0,60 kg

Chleb żytni z łopaty
Składniki: mąka żytnia, mąka pszenna, woda, drożdże, mleko świeże, naturalny kwas żytni, kminek, siemię lnu, sól.

Waga: 0,70 kg
Weka
Skład: mąka pszenna, drożdże, tłuszcz roślinny (margaryna oleje roślinne /słonecznikowy i rzepakowy, palmowy 15, 9%/, woda, mleko ukwaszone, sól /0, 3%/, regulator kwasowości /kwas cytrynowy/), mąka ziemniaczana, , woda, mak, sól.

Waga: 0,40kg
chleb razowy

Chleb razowy powstaje przez jednorazowe zmielenie mąki (stąd staropolska nazwa: jeden raz, tj. razowy). Grubo zmielone ziarna zawierają otręby, których brak w chlebie białym, stąd więcej w nim błonnika i składników mineralnych, przez co jest popularny wśród osób chcących się zdrowo odżywiać.


Składniki: mąka razowa, mąka żytnia, mąka pszenna, drożdże, płatki żytnie, płatki jęczmienne, siemię lnu, żyto krojone, sól


Waga: 0,60 kg

Chleb kasztelański
Zakorzeniony w tradycji szlacheckiej chleb kasztelański nie tylko nazwą nawiązuje do tego co najlepsze w kuchni staropolskiej. Jego najbardziej charakterystyczną cechą jest delikatny i porowaty miękisz.

Składniki: mąka żytnia, mąka pszenna, drożdże, mleko, płatki ziemniaczane, płatki jęczmienne, sól

Waga: 0,80 kg
Chleb starosądecki

Pełnorazowy chleb to podstawa żywienia. Taki jest właśnie chleb sądecki. Chleb ten produkowany jest tradycyjną metodą fermentacji wielofazowej z użyciem naturalnego zaczątku. Czas fermentacji trwa kilkanaście godzin. dzięki czemu zachowuje długo świeżość i cechuje się oryginalnym tradycyjnym smakiem!


Skład: mąka żytnia, mąka pszenna, zakwas naturalny, mąka razowa żytnia, siemię lniane, słonecznik,


drożdże, sól.


Waga: 0,60 kg

Chleb słodowy

Składniki: mąka pszenna, drożdże, mąka ziemniaczana, olej słonecznikowy, słonecznik, sól.


Waga: 0,45 kg

Chleb żytni

Chleb żytni jest coraz popularniejszy wśród osób dbających o zdrowie i dobrą sylwetkę. Nie tylko pomaga podczas odchudzania, ale również zapobiega chorobom nowotworowym i układu krążenia. Cechą charakterystyczną naszego chleba żytniego jest wysoka zawartość tego zboża (94%) i brak drożdży, dzięki czemu otrzymują Państwo niewielki, ale ciężki bochenek o bardzo wyrazistym smaku.


Składniki: mąka żytnia, naturalny zakwas żytni, sól.


Waga: 0,60 kg

Chleb żytni z łopaty
Składniki: mąka żytnia, mąka pszenna, woda, drożdże, mleko świeże, naturalny kwas żytni, kminek, siemię lnu, sól.

Waga: 0,70 kg
Chałka
Chałka przeniknęła do Polski prawdopodobnie za sprawą Żydów. W ich kulturze jest pieczywem świątecznym spożywanym w czasie szabatu i symbolizuje mannę, którą otrzymali od Boga, gdy wyruszyli z Egiptu.

Składniki: mąka pszenna typ 550, cukier, jaja świeże, drożdże, tłuszcz roślinny (margaryna oleje roślinne /słonecznikowy i rzepakowy, palmowy 15, 9%/, woda, mleko ukwaszone, sól /0, 3%/, regulator kwasowości /kwas cytrynowy/, olej słonecznikowy), mąka pszenna typ 650, sól, mąka żytnia typ 720.

Waga: 0,40kg

 
Chleb plebański

Składniki: mąka żytnia, mąka pszenna, drożdże, mąka ziemniaczana, sól.


Waga: 0,70 kg

Chleb pszenny

Pomimo pojawienia się w ostatnich latach wielu nowych oraz powrotu do niegdyś wypiekanych gatunków chleba pieczywo pszenne wciąż należy do najpopularniejszych. Przyjemny zapach, rumiana skórka i delikatne wnętrze o słodkawym smaku powodują, że trudno mu się oprzeć.


Składniki: mąka pszenna, zakwas pszenny, drożdże, margaryna, sól.


Waga: 0,60 kg

Chleb pułtuski

Ważnym składnikiem chleba pułtuskiego jest kminek. Już nasi przodkowie wiedzieli, że doskonale pobudza on trawienie, dlatego często znajdziemy go w ciężkostrawnych potrawach kuchni staropolskiej. Wzmacnia on procesy przemiany materii, jest również zalecany kobietom w okresie karmienia piersią.


Składniki: mąka żytnia, mąka pszenna, drożdże, mąka ziemniaczana, kminek, sól.


Waga: 0,50 kg

Chleb sądecki
Składniki: mąka pszenna, mąka żytnia, zakwas naturalny, drożdże, sól.

Waga: 0,60 kg

Chleb tostowy

Składniki: mąka pszenna, cukier, drożdże, margaryna, olej, sól.


Waga: 0,50 kg

Chleb zakopiański

Skład: mąka żytnia, mąka pszenna, zakwas naturalny, drożdże, kminek, płatki jęczmienne, siemię lnu, sól


Waga: 0,70 kg

Weka
Skład: mąka pszenna, drożdże, tłuszcz roślinny (margaryna oleje roślinne /słonecznikowy i rzepakowy, palmowy 15, 9%/, woda, mleko ukwaszone, sól /0, 3%/, regulator kwasowości /kwas cytrynowy/), mąka ziemniaczana, , woda, mak, sól.

Waga: 0,40kg
Chleb wieloziarnisty

Składniki: mąka pszenna, ziarna słonecznika, pszenicy, brązowe siemię lniane, sezam, ziarna żyta, płatki żytnie, mąka żytnia, mąka pszenna graham, słód pszenny, płatki ziemniaczane, drożdże, sól.


Waga: 0,30 kg

Chleb Magnat

Chleb Magnat posiada niezwykły aromat oraz specyficzny wygląd skórki i miękiszu, przypominający wiejskie, domowe pieczywo. Jest to zaleta uzyskana dzięki niepowtarzalnemu doborowi składników. Oryginalny wygląd miękiszu i duże pory, zostały uzyskane dzięki długiemu procesowi fermentacji. Charakteryzuje się długotrwałą świeżością i niepowtarzalnym smakiem - smakiem tradycji!


Składniki: mąka pszenna , mąka żytnia, woda, sól, kwas pszenny, słód pszenny.


Waga: 0,50 kg

Chleb kołodziej

Odpowiednio dobrane wysokowartościowe składniki zapewnią Ci wszystko to, co w chlebie najlepsze - naturalny zakwas, cięte ziarna żyta, płatki owsiane, ziarna słonecznika i siemię lniane.


Składniki: mąka żytnia, zakwas naturalny, mąka pszenna, drożdże, płatki owsiane, płatki żytnie, płatki jęczmienne, słonecznik, żyto krojone, mączka sojowa, sól.


Waga: 0,40 kg

Chleb kresowy
Chleb kresowy pieczony jest według tradycyjnej, staropolskiej receptury, na liściu kapusty, który nadaje mu niepowtarzalny smak i aromat.

Składniki: mąka pszenna, mąka żytnia, naturalny zakwas żytni, mąka pszenna razowa, otręby żytnie, drożdże, sól, mączka słodowa jęczmienna, mąka żytnia razowa.

Waga: 0,70 kg
Chleb pasterski

Chleb pasterski cechuje się pierwotną naturalnością i delikatności. Składnikiem, który nadaje mu wyjątkowy smak jest jogurt z wysokiej jakości mleka, który stanowi bazę delikatnego zaczynu pszennego. O wyjątkowym charakterze tego chleba decyduje również staranny i długi proces wyrobu i obróbki ciasta. Dzięki temu pieczywo jest naturalne jak górskie łąki, którym zawdzięcza swą nazwę.


Składniki: mąka pszenna, mąka żytnia, drożdże, świeże mleko, kwas pszenny, mąka jęczmienna słodowa, mąka pszenna słodowa, mąka ziemniaczana, jogurt.


Waga: 0,50 kg

Chleb siedem ziaren

Pieczywo o wysokich walorach dietetycznych i zdrowotnych. Wypiekane metodą tradycyjną z mąki żytniej wzbogaconej dodatkiem ziaren. Dzięki zawartości ziaren pszenicy, żyta, owsa, jęczmienia, sezamu, lnu, słonecznika chleb ten wpływa korzystnie na przemianę materii oraz wzbogaca dietę w białko, żelazo, cynk wapń, witaminy z grupy B. Chleb 7 ziaren to prawdziwy sprzymierzeniec w codziennej trosce o wymarzoną sylwetkę.


Składniki: mąka żytnia, mąka pszenna, zakwas naturalny, drożdże, płatki owsiane, płatki żytnie,


płatki jęczmienne, słonecznik, żyto krojone, sól.


Waga: 0,40 kg

Chleb sojowy

Spośród innych roślin soja wyróżnia się wysoką zawartością białka o bardzo dobrym składzie aminokwasowym. Ziarno soi dostarcza również witamin i składników mineralnych. Spośród witamin na uwagę zasługuje dość duża zawartość witamin z grupy B. Nasiona soi są również doskonałym Ĺşródłem wapnia, fosforu, żelaza, magnezu.


Składniki: mąka żytnia, mąka pszenna, drożdże, soja, płatki ziemniaczane, płatki owsiane, płatki żytnie, płatki jęczmienne, sól.


Waga: 0,50 kg

Chleb słonecznikowy

Ziarna słonecznika są jak multiwitamina, bo dostarczają wielu cennych składników. Zawierają też dużo białka, tłuszczów, prowitaminy A, witamin E, B i F, błonnika, folacyny, potasu, żelaza i cynku.


Składniki: mąka żytnia, mąka pszenna, drożdże, ziarno słonecznika, płatki ziemniaczane, płatki owsiane, płatki żytnie, płatki jęczmienne, żyto krojone, sól.


Waga: 0,35 kg

Chleb żytni

Chleb żytni jest coraz popularniejszy wśród osób dbających o zdrowie i dobrą sylwetkę. Nie tylko pomaga podczas odchudzania, ale również zapobiega chorobom nowotworowym i układu krążenia. Cechą charakterystyczną naszego chleba żytniego jest wysoka zawartość tego zboża (94%) i brak drożdży, dzięki czemu otrzymują Państwo niewielki, ale ciężki bochenek o bardzo wyrazistym smaku.


Składniki: mąka żytnia, naturalny zakwas żytni, sól.


Waga: 0,60 kg

Bułka tarta
Składniki: mąka pszenna, drożdże.

waga:

0,50 kg
1,00 kg
5,00 kg
Bułka tarta duża
Składniki: mąka pszenna,drożdże

 

waga: 2 kg
Bułka tarta mała
Składniki: mąka pszenna, drożdże.

Waga: 0,50 kg
Groszek ptysiowy
Składniki: mąka pszenna, jaja świeże, tłuszcz roślinny (margaryna - oleje roślinne- słonecznikowy i rzepakowy, palmowy 15,9%, woda, mleko ukwaszone, sól, (0,3%), regulator kwasowości /kwas cytrynowy/), cukier.

waga: 0,15 kg
Pierniczki pakowane
Składniki: mąka pszenna, jaja świeże, cukier, miód, margaryna, śmietana 18%, kakao, przyprawa do piernika, cynamon, środek spulchniający /soda oczyszczona/.

Waga: od 0,4 do 2 kg
Słomka ptysiowa duża
Składniki: mąka pszenna, jaja świeże, tłuszcz roślinny (margaryna - oleje roślinne- słonecznikowy i rzepakowy, palmowy 15,9%, woda, mleko ukwaszone, sól, (0,3%), regulator kwasowości /kwas cytrynowy/), cukier.

Waga: 0,40 kg
Słomka ptysiowa mała
Składniki: mąka pszenna, jaja świeże, tłuszcz roślinny (margaryna - oleje roślinne- słonecznikowy i rzepakowy, palmowy 15,9%, woda, mleko ukwaszone, sól, (0,3%), regulator kwasowości /kwas cytrynowy/), cukier.

Waga: 0,15 kg
Lista naszych sklepów
Zobacz wszystkie na mapie
Zawsze trafiamy do celu
Poznaj nasze referencje
Otwieramy się na współpracę Zobacz ofertę
Referencje
Zobacz
Skontaktuj się z nami
Książka telefoniczna
Miasta
Imię i Nazwisko
Temat
Numer telefonu
Adres e-mail
Wiadomość